fredag 27. januar 2017

Skolesystemet

Siden vi har en del nye følgere, så tenkte vi at det kunne være greit å skrive litt om hvordan skolesystemet i Kenya fungerer. Systemet her er litt annerledes enn hva vi er vandt med i Norge, men noe er også likt.

Skoleåret begynner i januar og slutter i november. Året er delt inn i tre semester. Det første semestret begynner i januar og slutter som regel i månedskiftet mars/april. Men datoene variere litt fra år til år, og fra skole til skole. I år stenger skolen etter første semester den 14.april. Så er det fri i 3 til 4 uker. Andre semester starter opp i mai og slutter i juli. Så er det fri i august før de starter opp siste semester i september.
I alle semester er det "midtterm exam" og "endterm exam". Altså eksamener i midten og i slutten av semesteret for å se om elevene har lært alt de skal. I siste semester blir de testet i alt de skal ha lært i løpet av skoleåret.

Dagens skolesystem består av primary og secondary school. Primary er fra 1. til 8.klasse. Og secondary er form 1 til form 4. Etter å ha bestått secondary kan de søke seg inn på videre utdanning, som høyskole, fagskole eller universitetet.
Før man begynner på Primary School, som tilsvarer barneskolen hos oss, går man i babyclass, nursery og pre-unit. Du kan begynne i babyclass når du er 3 år, eller hvis du fyller 3 år i løpet av de første månedene i året.

Undervisningsspråket på skolen i Kenya er engelsk. Med unntak av de minste klassene. Der underviser de på Kiswahili, men begynner å lære elevene engelsk så de er klare for engelsk undervisning senere.

Alle elevene helt fra babyclass får karakterer. Og på de fleste skoler rangerer man elevene etter hvor godt de presterer på skolen. Før var det slik at hvis man var den dårligste i klassen måtte man gå året om igjen. Det var derfor stort fokus på å være nr 1 i klassen.
På Happy Day prøver vi å ikke ha fokus på hvem som er nr 1, men at man skal gjøre så godt man kan.

Alle skoler har skoleuniform, og dette er obligatorisk for å kunne være elev ved skolen. Har du ikke skoleuniform blir du sendt hjem igjen. På Happy Day får du gå på skolen selv om du ikke har uniform.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar