onsdag 11. januar 2017

De mest sårbare

Alle elevene som går på Happy Day trenger oss. Alle de 50 barna som går på Happy Day kommer fra trange kår og familier som sliter med å få endene til å møtes. Allikevel er det noen som trenger oss mer enn andre.
Idag var vi på hjemme besøk til Mariam. Hun og søsteren begynte på Happy Day i fjor. Vi viste jo at de kom fra en fattig familie, men ikke at det skulle være så ille.

Familien på sju; mor, far og fem barn, bor i et lite skur. De har ingen møbler. De sover alle på gulvet. De har bare et teppe, derfor bruker de også noen plastsekker for å ha noe over seg om natta. Ute lager de mat over et bål. Til brensel bruker de gamle skosåler som de har funnet på gata og ved søppeldynga. De har ikke toalett, så de må spørre naboene om de få bruke deres. Faren til Mariam jobber med å lage bildeler, det er akkurat nok til å dekke husleia så de har tak over hodet. 
Mariams lillesøster. Begge søstrene har fått skoleuniform av skolen.

Deres eldre bror gikk også på skolen i fjor, en tenåringsgutt som begynte i fjerdeklasse. Foreldrene har ikke hatt mulighet til å sende han på skolen, så han har vært uten skolegang på flere år. Vi har ikke femteklasse på vår skole, så han kunne dessverre ikke fortsette. Men vi håper å kunne samle inn nok penger til å få han inn på en annen skole.

Denne familien trenger oss mer en de andre. Dette er en familie som virkelig trenger hjelp. Vi ønsker å kunne hjelpe dem med skolegang til den eldste gutten. Vi ønsker også å gi moren til Mariam en sjanse til å starte en lite kiosk hvor hun kan selge grønnsaker slik at hun kan gi mat til sine barn og ha mulighet til å hjelpe seg selv.

Hvis du vil være med å bidra til denne familien kan du bruke denne kontoen: 9722 14 02786 og mer innbetalingen "mariam". Så håper vi at vi sammen kan gi denne familien er bedre fremtid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar