fredag 27. juli 2012


Har du lyst til å være med å sponse en barnehage i Kenya?
Happy Day Junior School er en barnehage i utkanten av Nairobi som blir drevet hovedsakelig på midler samlet inn i Norge. Initiativtakerne til dette prosjektet er Christin Reinbakk og Annelene Rør. Annelene har familie i Kenya og det er tanta til datteren hennes som driver barnehagen. Pengene fra sponsorer i Norge blir satt inn på en konto i Annelenes navn og pengene går i sin helhet til drifta av barnehagen. Det går 57 barn på tre aldersbestemte avdelinger/klasser. Pengene som samles inn i Norge går til å dekke løpende utgifter, lønninger og mat til ungene. For noen av ungene er maten de får i barnehagen den eneste maten de får i løpet av en dag.
De fattige i Kenya har blitt rammet hardt av tørke og finanskrise de siste årene. I løpet av få år har prisene på helt ordinære matvarer steget til det tredobbelte. Barna som går i denne barnehagen kommer fra familier som sliter med å få endene til å møtes.
Både Christin og Annelene er pedagoger. Maggie, som er sjefen for Happy Day Junior School er utdannet førskolelærer og har flere års erfaring med å undervise førskolebarn. Hun har ansatt tre andre lærere og sammen med en kokke og en vaktmann gjør de alle en kjempegod og dedikert jobb. Annelene har jobbet flere år i UNESCO og Norad og har jobbet med mange Early Childhood Care and Education-prosjekter rundt om i fattige land. Vi gjør alle så godt vi kan for at Happy Day Junior school skal være et godt sted å være og å lære. Barnehagen følger forøvrig Kenyas retningslinjer og pensum for barnehager.
For å klare å opprettholde prosjektet og for å møte stadige nye utfordringer, trenger vi alle de sponsorene vi kan få. Alle monner drar og både engangsbeløp og månedlige bidrag tas imot med stor takknemlighet. Vil du vite mer om prosjektet, sjekk ut “Happy Day Junior school” på facebook, les rapporter på http://happydayjuniorschool.blogspot.no/ eller kontakt Annelene på mobil 40497911. Vil du støtte dette prosjektet, er kontonummeret 1080 47 30856. Husk å merke innbetalingen med navnet ditt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar